Saturday, May 30, 2009

MIdterm GIT dan jamuan..

bab 1 : Midterm

SEtelah berhari2 mengadap buku, akhirnyer tamat jugak penderitaan budak2 2nd year..huhuhu.. untuk midterm lah.. final belum agi lah..Smua subjek susah..dah lah ak skip anatomy. org kata konon2 nyer 4 soalan jer.. adeh.. tibe2 masuk muscle2 head & neck.. mampus.. mula lah peluru2 ak cari sasaran..tak tahu lah kena ker tak..huhuhu..harap2 kena..aminnnn..

Untuk rakan2 ku yg x tidur semalam : selamat menkodo tido..

Buat bell yg x hbis2 sedeh patho : " relax lah bell , patho jer ko x dpt jawab..yg laen insyallah betul semua"

( nasihat buat diri sendiri..) : aper2 pon yang ader kat tangan kita usaha , doa dan tawakal. yang laen serah kat Yang Maha Kuasa untuk menentukanyer.Yang penting kita usaha sedaya mungkin untuk memenuhi amanah yg digalas atas bahu ni..

Hepatobiliary block dan final exam menunggu...

bab 2 : jamuan section 3

Mesti ramai yang tulis dalam blok pasal jamuan yang paling unik ni..

al-kisah nyer bigini.. cadangan asal kami nak menjamu perut di serumpun..tapi sayang nyer orang2 indon serumpun 2 dah ikut budaya arab..petang baru bukak kedai..

dari masakan timur kami bertukar ke masakan arab.. nasi ayam panggang kat tazza.. kedai dah dibukak jer tapi perkerja kedai 2 kata " saah wahdah".maksudnyer pukul 1 petang bru boleh makan...
dalam kekecewaan kami menyusun langkah ke kedai dream yang terletak berdekatan jer dengan tazza.. kami diberi menu. menu tu dalam BI . mahal nak mampus.. sebiji pizza 20lebih..tapi x per lah sebab perut dah lapar kami pon pesan lah pizza.tapi rupa2 nyer menu yg kami dapat tadi 2 menu untuk pelancong..itu pon disedari masa nak tambah order.bila ktorg tanya, org kedai putar belit.. konun nyer tu harga untuk pizza kecik lah.. padahal pizza kedai 2 x der saiz pon.dah gaduh2, kiorg pon bungkus jer lah pizza 2. dah x der selera nak mkan kat situ..

destinasi seterusnyer ialah rumah ulum...kat sne ulum masak sardin dengan lempeng yang sedap(ena tolong bukak tin)..

nami, amal & mirre pulak sponsor pizzahut..
begitulah akhirnyer..makan2 , borak, kenakan dil.. bes giler.. tapi syang rmai x dpat hadir.. klu tak lagi meriah. insyallah nnti kita wat makn2 lagi..sekurang2 nyer dapat meredakan tension2 exam tadi..huhuhuhu







Thursday, May 28, 2009


Dalam sibuk2 study untuk midterm GIT , sempat jugak sy tengok sebuah
filem indon... filem ni berkisar mengenai anisa , seorang anak kia di
jawa tengah.cerita ini menekankan persoaalan hak2 wanita terutama nyer
dalma pendidikan dan perkhawinan.. agak menarik lah.. walaupon internet
macam siput, akhir nyer sy berjaya jugak habiskan menonton..huhuhu...


Bila tengok kesukaran anisa nak mendapatkan pendidikan..sy rasa
bersyukur sangat.. dapt belajar smpai university..tapi tu lah kdg2
bila bende dah senang dapat kita mulai lalai.. x ingat tujuan asal kita
belajar.so mari sama2 betulkan niat kita belajar ..dan mari sama berjuang utuk midterm..lpas midtem sy nk smbung ulasan dan pandangan sy pasal citer ni..huhuhu..
http://www.youtube.com/watch?v=MfZywzywrc8&feature=related

Friday, May 22, 2009

bab 1 :Pilihan
hidup ni mmg penuh ngan pilihan..nak g kuliah pon kena wat pilihan..nak guna jalan mne.. tapi setiap pilihan ader pro & kontra nyer..Bile kita tengok org terdekat dengan kita ader masalah.. kt cuba hulurkan bantuan..dengan harapan nk tengok dier tersenyum balik.. tapi malang nyer bantuan yg kita bagi terpaksa menyakit kan org laen dan menyebab kan kt terpaksa melanggar janji yg telah kt buat. aper nak buat.. sanggup atau x kt kena tanggung la akibat atas perbuatan kt sendiri..bak kata org ..berani buat berani tanggung.. bagi org yg ak dah mungkir janji 2.. ak mintak maap 10 jari..


bab 2: exam

exam dah pon tinggal seminggu.. tapi ak dok asyik layan citer jer.. aper nk jadi.. assigment alhamdulillah smua dah setel ..tinggal patho jer lah.. 2 nak buat lpas midterm..

anatomy ( bnyak nk mampus )

parasitology ( nme host yg pelik2 menjadikan ak pening )

microbiology ( practical dah lepas.. lega sket lah )

biochemistery ( alhamdulillah protein metabolism x masuk midterm )

physiology ( blur....buat2 fham ingat time toturial)

pathology ( tq cikgu mate lebam..masih diawangan)

histology ( ponteng mse lacture small intestine & large intestine 0% dlm otak )

farmacology ( x der ag blok ni )

medical ethic (layan ...)

icdl ( Zzzzzzzzzz...)
waaaaaaaaaaaaa ...keseluruhan nyer ak bnyak pikir aper nk buat kat malysia nti berbanding aper ak patut buat tuk exam ni..


bab 3 : roomate ku bolok
khas tuk ko.. jangan sedeh2.. KAMU kan ader..
The fabulous cat - Bawaku terbang
Mata Ke Mata..

Ke Hati..

Hati ke Hati..

Hati Hati..

Bibir Ke Bibir..

Bicara Janji..

Janji Ke Janji..

Jadi Hujan…

Rindu ke Rindu..

Termimpi mimpi..

Hari Ke Hari..

Nanti di nanti..

Menanti Pasti..

Pasti Disisi..

Sisiku Kini..

Ternanti nanti..
Bila diceritakan tentang cinta

segalanya muncul sekelip mata

semuanya di depan matanya dia

makan tidur pun tak lena
dia… cinta…dia…. sayang…aku…. dicinta..aku… disayang…
kamu yang bawa ku terbang

kamulah jua yang membawa cintake jalannya..

kamu yang bawa ku terbang

ke bintang kejora cinta kita

kekal untuk selamanya
Kita berdua kian bermesra

rindu makin membara

kita berdua bermain kata

pasang surut tak endah
dia… cinta…dia…. sayang…aku…. dicinta..aku… disayang…
kamu yang bawa ku terbang

kamulah jua yang membawa cintake jalannya..

kamu yang bawa ku terbang

ke bintang kejora cinta kita

kekal untuk selamanya
Mata hati jiwaku…

seluas langkah disebesar cubisan

namun segitiga bermudaku ganti sungai merah

dengan darah

kurinduku meragutkan

kehangatan cinta kita
Mungkin tidak Sehebat mana

ku di pertikaikan kasih

ku bukan tempat dua ketiga

di hati ku cuma kau yang satu

seterusnya nyatanya hanya

dirinya jiwanya

jiwa ku rentas benua

warna angkasa cinta

cintalah kamu…
kamu yang bawa ku terbang

kamulah jua yang membawa cintake jalannya..

kamu yang bawa ku terbangke bintang kejora cinta kita

kekal untuk selamanya..amiinnn...
bab 4 : homesick
dah hampir sebulan ak x telipon rumah.. sdeh lah.. dah la gambar family kesayangan ak dah rosak. nasib baek lah tecnologi modern zaman skrg..boleh lah daptkan blik gmbar 2.. dan alhamdulillah ari ni kredit voip ak dah masuk.. boleh lah bergayut ngan ibu dan abah..




bab 5 : si dia..
tq abg.. nak jumpe abg sangat2....

Monday, May 11, 2009

Impian ku ..(kunun2 nyer)









Setelah sekian lama dah menulis dalam blog yang serba kekurangan ni..akhirnyer terbukak jugak hati sy nk menulis..sebenarnyer minggu ni adalah minggu plg serabut lagi menyerabutkan..assigment yg bertumbut + masalah2 peribadi membuatkan sy nak cari sesuatu yg boleh melupakan semua itu.. ( sebenarnyer tulis smbil2 buat assigmant biochem ni )





Gambar2 kat atas sebenarnyer sy curi dari google.. nk ambik sendiri lmbar 2 agi kot.Tp doa2 kan lah yer.
Niagara waterwall..

Mase sekolah dulu pernah lah beljar dlm georafi pasal air terjun niagara ni. Air tejun setinggi 167 kaki (52 m) niteletak di sempadan antara ontaria (Canada) dan new york (US).
Air terjun ni antara tempat yg paling sy nak g selepas tanah suci mekkah .. bukan aper sy nk saksikan sendiri keindahan ciptaan ALLAH tu..
Impian nk pergi air terjun niagara ni muncul lpas sy baca sebuah novel PTS.. tajuk nyer curahan cinta niagara. Novel ni mcam novel2 cinta yg laen tp dier agak islamik sket..dier ni bnyak sentuh pasal pergaulan ngan aurat. yang paling best part yg mse diorg pergi ke airterjun niagara.
Cara penulis cerita pasal airterjun 2 membuatkan sy jatuh hati dan teringin sangat nk pergi.. tapi masalah nyer sangat jauh lah.. huhu.. nnti lpas2 pencen nnti boleh kot.insyallah..











Dulu...kini...selamanye..insyallah...