Wednesday, November 14, 2012

Bila Capricorn bertemu Cancer

< 15/11/2011> 
< 1 Muharam 1434 > 

salam awal muharam semua.. tak sempat pon nak baca doa awal & akhir tahun semalam .. moga2 tahun depan sempat lah.. ( insyallah kalau panjang umur )

>  20hb bulan ni genap 2 tahun bergelar isteri.. nama jer dua tahun tapi jumpa baru berapa hari.. boleh tak nak kata pengantin baru lagi.. hehe .. yang bestnya tahun ni dapat sambut anniversary  sama2. yeayy.. 

> Semalam kelas BI  , cikgu bagi kertas pasal horoscope .. nak belajar adjective .. tapi disebabkan saya sorg jer melayu dikalangan arab2 (kawan melayu saya tak datang) , cikgu pon main terjemah dalam arab.. nasib baek lah kebanyakan perkataan tu selalu dengar .. kalau tidak balik tanya mr.google lah jawab nya..

> sy ni lahir akhir2 tahun so sy ni Mrs.Capricorn.. dalam kertas bagi tu siket jer .. 3 positive 3 negative. tapi kebanyakan nya betul tu.. pandai dia teka.. ok sebenarnya saya tak percaya bende2 superstitious macam ni.. bagi saya sikap kita ditentukan oleh didikan mak ayah , ilmu & persekitaran kita.. bende2 macam horoscope ni macam hiburan semata-mata. 




reliable 
careful 
( macam tak jer.. ramai org kata saya ni careless)
patient
inflexible
(house mate saya selalu kata saya tak suka perubahan)
pessimistic
mean

> hudoh kan gambar capricorn.. dia sebenarnya sea goat.. kambing + ikan.. ohh sangat tak lawa.. tapi gambar bawah ni lawa sikit ..


alaaala comel nya .. janggut sejemput jer


>  suami pulak Cancer .. Mr.crab .. tiba2 teringin makan ketam masak lemak.. 




sensitive 
cautious
home loving 
too emotional
moody
self pitying

> mengikut astrology cancer & capricorn ni in opposite side.. 


<Cancer is led by the heart, the Capricorn lets his head do all the leading>

<The Cancer man and Capricorn woman will be drawn to each other by the magnetic force of opposing personalities >

<Cancer men are mother-bound>
sangat betul.. 

Cancer men often marry young>
pon betul.. 

This man makes a wonderfully loving father - as long as he's not jealous of the mothering his children receive>
oooooh yer ker ..

>so macam mana lah  Mrs.Capricorn ni nak manawan hati si Mr.Cancer...

<The woman besides a Cancer man has to learn to tell his mood by different signs and attitudes>
 Mr. cancer kan emosional so mrs. Capricorn kena pandai2 lah ambik hati sesuai dengan mood nya

< a peevish grumbling might mean that he feels rejected and needs encouragement; if he becomes pettifogging and quarrelsome, it means he feels unappreciated and needs to be praised>
puji2 Mr.Cancer banyak wahai Mrs.Capricorn .. tak rugi puji suami ni.. untung2 dapat Samsung note2 sebijik..

< if he gets close to you, it means he needs comforting and fondling> 
alaalalaa manja Mr. cancer ni ... 


ps : 

1. family medicine sangat lah mengantuk.. sila masuk kelas bersama pen & highlighter.. tangan kena sentiasa bergerak.. kalau tidak cepat jer tidur..

2. dexter.. dexter.. dexter.. ohh Dexter Morgan jatuh cinta lagi.. ( Dexter S07 E07 )






2 comments:

  1. assalamualaikum... nk tanya. kita boleh ke nak caye menda2 yg horoskop nie? dulu saya suka gak tgok2 menda yg berkait dengan horoskop berdasarkan bintang2 kelahiran. tapi sejak ustaz cakap tak baik caye menda2 gini, saya terus tak layan. dulu obses kot dengan bintang kelahiran sendiri, and i'm a LEO. just asking, boleh ke kita kaitkan dengan bintang2 kelahiran macam nie? huhu.

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Dulu...kini...selamanye..insyallah...